logo

Szülőknek

3_better_relationship_with_childrenA Szamóca Gyermekcentrum, sok éves működésének köszönhetően, több száz tanulási-,  és viselkedéséi problémával küzdő gyermek sikeres fejlesztése során gyűjtötte össze azokat a tapasztalatokat, amelyek a Szamóca (szaknyelven MdDF) módszer kidolgozásához adtak gyakorlati  alapot.

Munkánk során a hozzánk érkező gyerekek közel 80%-ánál találtunk olyan, a felszíni problémák hátterében megbújó egészségügyi, illetve pszichés zavart, amelynek
kezelésével  a gondok kiváltó okának megszüntetéséhez
járulunk hozzá.

Az optimális fejlődési menettől eltérő jegyeket mutató 2-15 éves korú gyermekeknek, fiataloknak segítünk fejlődési, iskolai lemaradásaikat behozni, önbizalmukat megerősíteni. Az átfogó diagnosztika során pedagógiai, egészségügyi, gyógy- és pszichopedagógiai vizsgálatokat ötvözve térképezzük fel a gyermek készségeit, személyiségét, a problémáinak oki hátterét.

A gyerekekre teljességükben tekintünk, és a képességeikre, erősségeikre építünk. Meggyőződésünk, hogy a gyerekek tüneteit összességükben kell vizsgálnunk. Az akut pedagógiai problémát egészségügyi oldalról elemezzük, a pszichés folyamatok figyelembe vételével. Górcső alá vesszük a gyermek fejlődési ütemét, a birtokában levő készségeket, képességeket. Analitikus megközelítésünk objektív diagnózist, a multidiszciplináris tapasztalatunk pedig korai felismerést és hatékony fejlesztést tesz lehetővé.

A család értékrendjét figyelembe vevő fejlesztési tervet készítünk és a gyermekek belső motivációjára épített foglalkozásokat tartunk a számukra. A fejlesztés mérföldköveinél közösen döntünk a további lépésekről és ennek szellemében alakítjuk ki a megfelelő ütemtervet. A Szülők meggyőződésének megfelelő módon ajánlunk terápiás kezeléseket, akár a nyugati orvoslás, akár a homeopátia területéről. Emellett kiegészítő szabadidős és célzott foglalkozásokkal segítjük a fejlesztés folyamatát.

Az MdDF vagy Szamóca módszer titka, a gyerekeknél jelentkező fejlődési, pedagógiai probléma átfogó, szakmai, ám barátságos és gyermek centrikus megközelítésben rejlik.

A Szamóca Multidiszciplináris Pedagógiai Diagnosztikai, Terápiás és Fejlesztő Kft-t azért hoztuk létre, hogy a pedagógiai tünetek hátterében meghúzódó egészségügyi és/vagy pszichés problémák kezelése után, a gyermekeket felkészítsük a számukra legkönnyedebb tanulási stratégiák elsajátítására, a kiegyensúlyozott tanulmányi teljesítmény elérésére.

“Bizonyosak vagyunk abban, hogy a közös munka eredményei meghatározóak lesznek a gyerekek egész életére. Orvosaink és fejlesztő pedagógusaink ezért dolgoznak. Nekünk ez a hivatásunk.” Szabó Mónika “Szamóca” – pszichopedagógus

Facebook

Kérdezz most!Email cím (kötelező)

Üzenet

Újdonságok

Jártál már a Szamóca ház weblapján? www.szamoca-gyermekcentrum.hu

Hírlevél
Szamóca Ház ajánlatai

Rólunk írták

Köszönjük Szamóca! Dóri lányommal rengeteg egészségügyi problémánk volt. Főleg felső légúti, orrfolyásos, megfázásos. Aztán, ahogy megkezdtük az iskolát, éreztük, hogy nagyon fáradt. Kedvetlen lett. Láttuk, hogy nehezére esik a tanulás. Nem is gondoltunk rá, hogy mindez a felső légúti problémákkal függ össze….bővebben

 —————

Nagyszerű, amit csináltok. A Szamóca Diagnosztika hitelessége és gyermek centrikussága egyedülálló. Sok helyen jártunk Annával. A kislányom kicsi kora óta nehezen kezelhető, magába forduló. Ez az oviban is így volt. …bővebben

 —————

www.facebook.com/SzamocaDiagnosztika

Szamóca Képgaléria

Rendezvények

Rendezvények

Partnereink