logo

Multidiszciplináris Diagnosztikai és Fejlesztés (MdDF, vagy Szamóca) módszer

Az MdDF, vagy Szamóca módszer, hosszú évek tapasztalata alapján kidolgozott komplex diagnosztikai eljárás (Szamóca Diagnosztika) és készségfejlesztő metodika (Szamóca Tanoda, Szamóca Szeminárium, Szamóca Pszicho-Fittness), amely 2 – 16 éves kor között segíti a készségfejlesztést, valamint a tanulási nehézségek, és a magatartási zavar korrekcióját. A gyermek tüneteinek hátterét holisztikus szemlélettel, a közvetlen és a tágabb környezettel, valamint a gyermek életútjának megismerésével közelíti meg, szükség esetén orvosi segítségnyújtás mellett (Szamóca Medica).

A diagnosztika során a készségterületek elmaradása, a tanulási nehézség és a magatartási zavar feltérképezése kognitív – és pszichológiai tesztekkel, valamint indokolt esetben orvosi vizsgálatokkal történik. Az anyanyelvi készségfelmérést, – amely megközelítésünk szerint a diagnózis központi eleme – képzett szakembereink végzik.

kidsHome

A kis gyermekek anyanyelvi fejlődése ugyanis, nemcsak a gyermek kommunikációjáért felelős. Befolyásolja személyiségfejlődését, az alapvető tanulási készségek kialakulását, az írás – olvasás elsajátításának alapjait, a világ megismerésének, a kapott információk rendszerbe állításának folyamatát.

Az általunk alkalmazott vizsgálati módszerek:

GMP és GOH, Goodenough, Frostig, Bender

A fejlesztés minden esetben egyéni fejlesztési terv alapján, a szülők bevonásával egyéni, vagy kiscsoportos formában valósul meg.

Facebook

Kérdezz most!Email cím (kötelező)

Üzenet

Újdonságok

Jártál már a Szamóca ház weblapján? www.szamoca-gyermekcentrum.hu

Hírlevél
Szamóca Ház ajánlatai

Rólunk írták

Köszönjük Szamóca! Dóri lányommal rengeteg egészségügyi problémánk volt. Főleg felső légúti, orrfolyásos, megfázásos. Aztán, ahogy megkezdtük az iskolát, éreztük, hogy nagyon fáradt. Kedvetlen lett. Láttuk, hogy nehezére esik a tanulás. Nem is gondoltunk rá, hogy mindez a felső légúti problémákkal függ össze….bővebben

 —————

Nagyszerű, amit csináltok. A Szamóca Diagnosztika hitelessége és gyermek centrikussága egyedülálló. Sok helyen jártunk Annával. A kislányom kicsi kora óta nehezen kezelhető, magába forduló. Ez az oviban is így volt. …bővebben

 —————

www.facebook.com/SzamocaDiagnosztika

Szamóca Képgaléria

Rendezvények

Rendezvények

Partnereink