logo

GYIK

 

Mennyi ideig tart a terápia?

Orvosi és pszichológiai terápia

Az orvosi terápia és a pszichés fittséget elősegítő foglalkozások időintervalluma egyénenként változó. Általános tapasztalat, hogy 5 – 8 alkalom elegendő a probléma feloldásához.

Tanulási készség – és képességfejlesztés

Heti kettő alkalommal, – életkortól függően – 30 – 50 perces foglalkozások rendszere adja meg a fejlesztés ívét. Fejlesztendő területtől és az elmaradás mértékétől függ, hogy milyen a foglalkozások időtartama. Általános tapasztalat, hogy a beindított fejlődés hatására a készségek 6 – 12 hónap között automatizálódnak. Ezekre építhető a következő szint, és a gyermek biztonsággal elengedhető az önálló tanulás irányába.

 

Happy child with painted hands

 


 

A tanulási, viselkedési zavarok fogyatékosságnak számítanak?

Valamennyi életszakaszban felnőttként is szükségünk lehet segítségre, támogatásra. Nincs ez másként a gyerekekkel sem. A legtöbb tanulási, viselkedési zavarral küzdő gyermeket csak át kell segíteni egy nehezebb perióduson, orvosi és pedagógiai módszerekkel megerősítve őt. A tünetek súlyossága alapján, ez a segítségnyújtás lehet összetettebb, hosszabb, de a tanulási, viselkedési zavarok nem számítanak fogyatékosságnak. Ma már olyan tünet együttes alapján végzünk hatékony és adekvát fejlesztést, amelyekre egy évtizede még fel sem figyeltek az akkori szakemberek. A szakma fejlődésével azonban, ma már korai felismeréssel segítséget tudunk nyújtani a tanulási és viselkedési zavarok bonyolult kérdéskörében.


 

A Szamócában végeztek Proetz kezelést?

Igen, az általunk ajánlott fül –orr-gégész szakorvos, amennyiben a diagnózis alapján szükséges, végez Proetz (köznyelvben: pöcc) kezelést. A kezelés nem kellemes feltétlenül, de nagyon hasznos, hiszen gyorsan és hatékonyan szünteti meg az orr és arcüregben felgyülemlett és lerakódott váladék réteget, amely rengeteg pedagógiai problémának a forrása, mint értés zavar, figyelem zavar, hangtévesztés.


 

Feltétlenül szükség van a Szamóca módszer valamennyi elemének alkalmazására?

Természetesen a diagnózistól, az életkortól és a javasolt terápiától, fejlesztéstől függ, hogy a módszertan mely elemeinek az alkalmazása szükséges.  A módszertan a teljességre törekszik.


 

Otthon tudom fejleszteni a gyerekemet?

Igen. Minden szülő otthoni keretek között is hozzájárulhat a gyermeke fejlődéséhez és teszi is minden nap, minden percben. Készséggel adunk tanácsot, hogy az együttlét minél gazdagabb, élményt adóbb legyen.

 

3_better_relationship_with_children

 


Milyen tünetekből ismerhetem fel, hogy valami nincs rendben a gyerekemmel?

A tünetek, széles skálán mozognak, a bizonytalan mozgástól, a hangtévesztésen át a viselkedési zavarig. Klikk ide  és olvass bővebben a tünetekről.

Facebook

Kérdezz most!Email cím (kötelező)

Üzenet

Újdonságok

Jártál már a Szamóca ház weblapján? www.szamoca-gyermekcentrum.hu

Hírlevél
Szamóca Ház ajánlatai

Rólunk írták

Köszönjük Szamóca! Dóri lányommal rengeteg egészségügyi problémánk volt. Főleg felső légúti, orrfolyásos, megfázásos. Aztán, ahogy megkezdtük az iskolát, éreztük, hogy nagyon fáradt. Kedvetlen lett. Láttuk, hogy nehezére esik a tanulás. Nem is gondoltunk rá, hogy mindez a felső légúti problémákkal függ össze….bővebben

 —————

Nagyszerű, amit csináltok. A Szamóca Diagnosztika hitelessége és gyermek centrikussága egyedülálló. Sok helyen jártunk Annával. A kislányom kicsi kora óta nehezen kezelhető, magába forduló. Ez az oviban is így volt. …bővebben

 —————

www.facebook.com/SzamocaDiagnosztika

Szamóca Képgaléria

Rendezvények

Rendezvények

Partnereink